Category Archives for Info Jual Beli

Macam Mana Nak Tahu Rumah Anda Telah Dijual?

Artikel kali ni mungkin berguna kepada anda yang sedang menjual rumah atau sedang mencari-cari info berkaitan penjualan rumah. Artikel sebelum ini juga saya telah tekankan jual rumah bukan sekadar iklan

Baca Artikel Penuh

Cara Bayar Booking Rumah Dengan Selamat

Tajuk ni merupakan isu yang perlu ditekankan atau diambil tahu oleh pembeli rumah kerana proses booking rumah melibatkan pengeluaran wang sama tunai atau cek. Tersilap langkah akan menyebabkan duit simpanan

Baca Artikel Penuh

Valuer Inspect Rumah Untuk Valuation Report

Rata-rata buyer atau owner agak terkejut sikit apabila valuer call untuk inspect rumah bagi valuation report. Ingatkan apabila sign S&P semuanya dah selesai dan tunggu kunci untuk masuk rumah tapi

Baca Artikel Penuh

Duit Booking Rumah Dipulangkan Atau Hangus?

Saya terpanggil untuk menulis berkenaan isu di atas setelah ditanya client pada hari minggu lepas. Hari ni pun ada yang call tanya pandangan saya. Duit booking dipulangkan atau dikira hangus bergantung

Baca Artikel Penuh

Kelebihan Beli Rumah Secara Tunai

Minggu lepas saya berjumpa dengan 2 pembeli rumah secara tunai. Seorang pembeli telah bayar booking dan seorang lagi dalam proses negotiating bagi dapatkan harga yang terbaik. Biasalah pemilik rumah akan

Baca Artikel Penuh

Nak Jual Rumah Pun Kena Ada Ilmu

Tulisan ini ditujukan khas kepada pemilik-pemilik rumah yang sedang merancang untuk menjual rumah. Apa pun ilmu adalah intipati dalam apa-apa urusan sekalipun. Dengan ilmu tahap keyakinan akan bertambah,

Baca Artikel Penuh

Open House dan Tengok Rumah

Walaupun hari ni ramai yang sibuk buat open house atau menghadiri jemputan open house, rutin sebagai perunding hartanah tetap seperti biasa malah bertambah sedikit. Jumpa owner dan bawa buyer tengok rumah,

Baca Artikel Penuh

Semak Kelayakan Sebagai Persediaan Awal

Pertama saya nak ucapkan tahniah kepada sahabat-sahabat yang menghubungi saya bagi mencari rumah. Rata-rata yang call telah menyemak kelayakan pinjaman dengan pihak bank. Walaupun semak secara kasar tapi

Baca Artikel Penuh

Jual Rumah Bukan Sekadar Iklan di Mudah.my

Baru-baru saya telah dihubungi oleh pemilik rumah yang ingin menjualkan rumah 2 tingkat yang berharga +- 300k. Seperti biasa saya akan dapatkan info berkaitan rumah dan seterusnya pergi tengok rumah untuk

Baca Artikel Penuh

Semak Harga Pasaran

Harga rumah untuk dijual memainkan peranan yang penting dalam menentukan sesebuah rumah dapat dijual atau tidak. Mungkin ini dapat difahami bagi sesiapa yang pernah menjual rumah mereka. Bagi ejen atau

Baca Artikel Penuh
1 2 3